forum E24 Strona Główna forum E24
www.6.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wasze 6stki
Autor Wiadomość
Marcin79
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2005, 15:17   Wasze 6stki

są autami uzywanymi do normalnej jazdy w tygodniu czy macie jakies inne cywilne autka a 6stki tylko wieczorkiem i weekendy ???

Jakub 

Wysłany: 28-01-2005, 16:21   Re: Wasze 6stki

Moja 6 to auto do jazdy codziennej. W ostatnim roku przejeździłem 40 tys km likwidując wszystkie niedociągnięcia po poprzednim właścicielu. Używam auta codziennie gdyż stojące w garażu starzeje się 3 razy szybciej. Auto jest niezawodne w każdych warunkach. Mam dobrą instalację gazową (wlew pod klapką), która przez ostatnie 70 tys km, czyli od załozenia nigdy nie strzeliła ani nie wymagała najmniejszej ingerencji. Koszty paliwa jak małego diesla. Autko bez korozji, nawet pod spodem :D .
Ostatnio zmieniony przez Jakub 28-01-2005, 16:24, w całości zmieniany 1 raz  

Marek 

Wysłany: 28-01-2005, 16:23   

jeśli o mnie chodzi to szócha jest drugim autem - na co dzieńjeżdże sobie e30 8)

Marcin79
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2005, 17:01   Re: Wasze 6stki

Jakub napisał/a:
Moja 6 to auto do jazdy codziennej. W ostatnim roku przejeździłem 40 tys km likwidując wszystkie niedociągnięcia po poprzednim właścicielu. Używam auta codziennie gdyż stojące w garażu starzeje się 3 razy szybciej. Auto jest niezawodne w każdych warunkach. Mam dobrą instalację gazową (wlew pod klapką), która przez ostatnie 70 tys km, czyli od załozenia nigdy nie strzeliła ani nie wymagała najmniejszej ingerencji. Koszty paliwa jak małego diesla. Autko bez korozji, nawet pod spodem :D .

ja ci powiem ze twoja szostka jest chyba the best i jeszcze pozazdroscic zawodu. Smigasz w oblokach kiedy my marne biuro i comp na nim...

MIŁOSZ 

Wysłany: 28-01-2005, 22:12   

Ja tez jezdze na codzien, ale ze z gazu w 6 juz sie calkiem wyleczylem staje mi sie to troszke za drogie, meczy mnie zakup E28 do jazdy na co dzien, ale czy cos z tego wyjdzie to nie wiem.
E28 535i '85 Polaris - Petarda

Marcin79
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2005, 00:37   

Milosz Iwanicki napisał/a:
Ja tez jezdze na codzien, ale ze z gazu w 6 juz sie calkiem wyleczylem staje mi sie to troszke za drogie, meczy mnie zakup E28 do jazdy na co dzien, ale czy cos z tego wyjdzie to nie wiem.

dlaczego sie wyleczyles??? bo gazie w mojej E34 nigdy wiecej gazu.. caly silnik mi sie rozsypal

MIŁOSZ 

Wysłany: 30-01-2005, 13:47   

E caly silnik to tez przesada, jesli masz porzadny sekwencyjny wtrysk, dobrze wyregulowany to nawet z zaworami nie ma takiego baletu jak zwykle, na bylejakich instalacjach na srubke jezdzi sie glownie na zaubogich mieszankach na wysokich obrotach, tu glowica dostaje juz zdrowo w kosc, ale z takiego gazu wyleczylem sie juz dawno.

Z wtrysku gazu wyleczylem sie glownie ze wzgledow jakosciowych, , psulo sie to, wloskie czesci sa dobre do fiata a nie do bmw, tam sie psuje wszystko od nowosci - pasowalo by to wszystko razem , rozregulowywalo nie dostosowywalo sie w silniku bez sondy lambda tak jak powinno, grzebalem przy tym czesciej niz w samochodzie jako takim, bylo za drogie jak na to co soba prezentowalo, wiec oddalem na gwarancji jako calosc.

Najglowniejszym powodem byla jednak coraz wieksza fascynacja E24 i chec dazenia do stanu oryginalnego, nie chce miec w tym aucie niczego co nie bylo montowane przez BMW, Alpine itd... jak kupie E28 to albo 2,4 TD a tego diesla akurat nie uwazam za szczegolnie udany model albo 2,0 - 2,5 i wtedy napewno wroce do gazu, nawet jesli bedzie mnie to kosztowalo kilka wyrzeczen.
E28 535i '85 Polaris - Petarda

Maniek 

Wysłany: 31-01-2005, 11:20   

jak swierdze ze moja 635 na jetroniku pali za duzo to przesiadam sie do .... 635 na motronicu ....ta pali 2 litry mniej.... :roll: tak walcze z brakiem ekonomii w pospolitym polskim gospodarstwie domowym.... :lol:

mysteryclient
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2005, 12:55   

Ja na codzień jeszcze jakiś czas będę śmigać GTS-em ale to już niedługo bo Opel też do oszczędnych nie należy a idą chude miesiące.
Chciałem kupić nowe auto w leasing ale chyba dam sobie spokój. Szkoda tak potrzebnej monety.
Tak więc teraz jestem na etapie rozmyślania nad E30 320 lub 318 do jazdy na codzień oczywiście z gazem no i chciałbym klimatyzację.
Ale to tak w okolicach maja-czerwca.

Łyżwa 

Wysłany: 31-01-2005, 14:21   moje 6

ja też mam 6 w orginale i taką chcę mieć, żadnego gazu ani Alpiny (Kuba, czy to do Ciebie tak wszyscy piją ;-) ) W zimie stoi w garażu, w lecie ganiam.

James
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2005, 14:51   

a mi na zimę marzy się autko z 4x4, może to być np. 325 lub chociażby jakieś Suzuki Vitara. Mała pojemność > mniejsze OC > więcej kasy na 6:)

Marcin79
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2005, 14:54   

Milosz Iwanicki napisał/a:
E caly silnik to tez przesada, jesli masz porzadny sekwencyjny wtrysk, dobrze wyregulowany to nawet z zaworami nie ma takiego baletu jak zwykle, na bylejakich instalacjach na srubke jezdzi sie glownie na zaubogich mieszankach na wysokich obrotach, tu glowica dostaje juz zdrowo w kosc, ale z takiego gazu wyleczylem sie juz dawno.

Z wtrysku gazu wyleczylem sie glownie ze wzgledow jakosciowych, , psulo sie to, wloskie czesci sa dobre do fiata a nie do bmw, tam sie psuje wszystko od nowosci - pasowalo by to wszystko razem , rozregulowywalo nie dostosowywalo sie w silniku bez sondy lambda tak jak powinno, grzebalem przy tym czesciej niz w samochodzie jako takim, bylo za drogie jak na to co soba prezentowalo, wiec oddalem na gwarancji jako calosc.

Najglowniejszym powodem byla jednak coraz wieksza fascynacja E24 i chec dazenia do stanu oryginalnego, nie chce miec w tym aucie niczego co nie bylo montowane przez BMW, Alpine itd... jak kupie E28 to albo 2,4 TD a tego diesla akurat nie uwazam za szczegolnie udany model albo 2,0 - 2,5 i wtedy napewno wroce do gazu, nawet jesli bedzie mnie to kosztowalo kilka wyrzeczen.

ja mielem e34 fabrycznie bez kata i lambdy wiec bylem skazany na gaz z srubka, silnik kompetnie stracil moc i co sie moglo popsuc w osprzecie to sie opsulo, juz nie powiem o wystrzelajacych w maske zabezpieczeniach na kolektorze

Adam 

Wysłany: 31-01-2005, 19:22   

Ja na co dzień jeżdżę hulajnogą :lol: :lol:
BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

James
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2005, 19:32   

a ja PKS-em:)

Kuba 

Wysłany: 01-02-2005, 08:06   

a ja nic nie powiem - co jest konkurs pięknośći do cholery 8)

Odpowiedz do tematu