|
reklamacja części w Bawaria Motors |
| Autor |
Wiadomość |
Wojtek [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2005, 12:09 reklamacja części w Bawaria Motors
|
|
|
Kilka dni temu zakupiłem do swojej szóstki zawór nagrzewnicy.
Zamontowałem i wybrałem się z żoną na wycieczkę. W pewnym momencie ze środkowej konsoli buchnęła gorąca woda.
Efekt: oparzenia drugiego stopnia na stopie, spalone radio i mokre dywany.
Pojechałem dziś na Narbutta z zaworem w ręku. Pani odesłała mnie do Bawaria motors na Czerniakowskiej.
Panowie z serwisu kazali mi przyjechać samochodem. Na moje pytanie: KTO ZAPŁACI ZA LAWETĘ? nie umieli mi odpowiedzieć.
Zawór nie był tani bo kosztował 260zł.
Zwracam się do Was z prośbą/pytaniem jak najlepiej taką reklamację załatwić? Czy najlepiej zapakować ten zawór w pudełko i wysłać do Niemiec z opisem całej sytuacji?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Wojtek
635CSi 81r. |
|
|
|
 |
Adam

Pomógł: 56 razy Dołączył: 31 Gru 2003 Posty: 4348 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-04-2005, 18:36 Re: reklamacja części w Bawaria Motors
|
|
|
| Zgłoś się do rzecznika praw konsumenta i nie pierdziel się z odsyłaniem, bo tak naprawdę reklamacje powinien przyjąć sklep który sprzedał część... |
_________________ Auto Classic Service - 603975574
BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań |
|
|
|
 |
Marcin

|
Wysłany: 19-04-2005, 00:28
|
|
|
ladnie wspolczuje |
_________________ 635/1985 |
|
|
|
 |
Kuba

|
Wysłany: 19-04-2005, 07:13
|
|
|
| Sklep sprzedając Ci część jest stroną tranzakcji i bierze na siebie odpowiedzialność (zawarliście niepisaną umowę kupna sprzedaży, której podstawą jest paragon chyba). Oczywiście tylko w ograniczonym zakresie, ale w normalnej sytuacji jeśli pojawia się problem to sklep powinien wystąpić ewentualnoe do Bawarii o jego rozwiązanie. Bawaria już tą część sprzedała. A swoją drogą można zadzwonić do Bawarii i zrobić małą zadymę bo czemu nie - z zaznaczeniem, że autoryzowany sklep odsyła do przedstawicielstwa i pomimo zawarcia tranzakcji unika odpowiedzialności. |
_________________ 6 - karoca
6 - proca
Towarzystwo Wyścigowe |
|
|
|
 |
|
|