forum E24 Strona Główna forum E24
www.6.com.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
W koncu szesc mTconan-a :)
Autor Wiadomość
mTconan 

Wysłany: 01-09-2010, 12:37   W koncu szesc mTconan-a :)

Czesc. Jak pewnie czesc forumowiczow wie od dawna szukalem szesc . Na forum jestem juz od dosc dawna lecz jako gosc (z 3 lata) dopiero calkiem niedawno sie zarejestrowalem. Na wstepie chcialbym podziekowac za ogramna ilosc informacji na forum dzieki ktorej wiedzialem w jakim stanie auta szukac. To CS/1 635 1985r 3500cm3 manual kolor zobelbraun-metallic. Samochod w miare dobrym stanie kompletny, lewy przedni blotnik do roboty no i w niektorych miejscach trzeba polozyc nowy lakier . Od spodu prawy prog jest do zrobienia . Podloga zdrowa , bagaznika wrecz rewelacyjna. Bylem nastawiony na lakierowanie calosci ale to nie ma sensu bo powloka jest w dosc dobrym stanie, wymaga dobrej polerki. Chromy przy szybach w stanie idealnym. Wnetrze zaniedbane do calkowitego wyczyszczenia. Niedlugo wiecej zdjec z przebiegu prac. Poki co bylbym wdzieczny gdyby ktos mi pomogl rozkodowac WIN WBAEC710409403220 Pozdrawiam

Macias 

Wysłany: 01-09-2010, 13:53   

albo nie ten numer VIN, albo nie ta buda, bo trochę tył nie taki....

Numer podwozia WBAEC710409403220
Kod typu 5371
Typ 635 CSI (EUR)
Typoszereg E E24 ()
Seria 6
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M30
Pojemność skokowa 3.50
Moc 0
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor ZOBELBRAUN METALLIC (196)
Tapicerka PERLBEIGE (7189)
Data prod. 1985-08-01

Wyposażenie
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S314A HEATED WINDSCREEN WASHER NOZZLES Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz.
S350A WAERMESCHUTZGLAS GRUEN, RUNDUM Szkło izolacji cieplnej zielone
S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S667A BMW BAVARIA ELECTRONIC II Radio BMW Professional RDS
S682A RADIOANTENNE AUTOMATISCH Siedzenie tylne z materiału

E24 RACING - w końcu wyjechała z garage :)
E39 530d/A jednak zmieniłem na manual - touring, hotel, holownik, itp, itd,
E39 540i/A express - 39,9 dm3/100...
E87 120d/A dla Pani frau.....

ASSISTANCE +48 605 269 269 (BMW BMW)
BMW PARTS & GARAGE +48 605 627 627 (MCS MCS)

chico 

Wysłany: 01-09-2010, 14:14   

No! CS/1 pełną gębą :D

Kudeł 

Wysłany: 01-09-2010, 15:26   

Ale to nie jest ta z Warszawy? Bo było coś w podobie na Allegro.
E24 635CSI/84
E38 728/96
:piwko:

Gorg 

Wysłany: 01-09-2010, 15:48   

z VINU masz cs1, a tył auta z cs'a :roll:

Rafał 

Wysłany: 01-09-2010, 17:04   

Błotniki przednie cs1, ciekawe co w srodku...

mTconan 

Wysłany: 01-09-2010, 20:04   

hhmmm troche mnie zmartwiliscie . Tak to ta z allegro. Patrzylem przedewszystkim na blachy czy dam rade ja zrobic i to zadecydowalo o zakupie oraz stan mechaniczny (z tym u mnie slabo). Szesc jest mechanicznie dosc w niezlym stanie duzo czesci pod maska jest nowych . Za takie pieniadze ciezko sie bylo spodziewac 100% oryginalu. Przeciez to tylko zderzak a nie cwiartka auta... Jesli kogos to razi to moge poprzestac na tym.... dziekuje Macias za rozkodowanie winu ,siedzenia mam zarowno z przodu jak i z tylu skorzane.

bogumił 

Wysłany: 01-09-2010, 20:48   

Trzeba było o ten VIN wcześniej pytać... No ale jak cena w miarę to na pierwsze przygody z e24 -może być :)

HELMUT 

Wysłany: 02-09-2010, 09:00   

Nie odbieraj konstruktywnych uwag jako ataków na Ciebie, nie o to chłopakom chodziło, tutaj niektórzy na 6 zęby zjedli więc wypatrzą każdy szczegół, a tym bardziej tak widoczny.
316 (złota) - do miejskiej dżungli

Gorg 

Wysłany: 02-09-2010, 10:40   

To nie tylko zderzak - ale cały tył... - jeśli mówisz że bagażnik w świetnym stanie więc mogło coś być tam wymieniane. Sprawdź czy dobrze zrobione chociaż.... Pozdro i powodzenia.

mTconan 

Wysłany: 02-09-2010, 15:41   

No troche mnie wczoraj ponioslo, poczulem się troche rozczarowany po tym co przeczytalem Mlody jestem i troche zbyt impulsywny :wink: . Jeszcze raz przejrzalem auto i stwierdzilem ze warto je zrobic. Nie tylko ze względu na stan techniczny ale przede wszystkim dlatego ze mi się podoba . Pogodzilem się z tym ze tyl auta jest w jakims tam stopniu przeszczepiony. Nie ja pierwszy i nie ostatni nacialem się na 6. Mysle ze na tym możemy zakonczym ten przykry dla mnie epizod. Wczoraj dokladnie wyczyscilem felgi , wstepnie wnetrze (tak by nie brudzic się przy wsiadaniu) , poskrecalem niektóre elenenty tapicerki. Wykrecilem uszkodzone szklo halogenu i mase innych pierdulek. Dzisiaj kupilem nowy przekaznik pompy paliwa , wczesniejszy był już zbyt mocno zasniedzialy. Przed kolacja amm podjade po nowy akumulator- obecny jest stanowczo za slaby do tego auta. Niedlugo dodam dokladne zdjecia.

kinior 

Wysłany: 02-09-2010, 17:43   

Zrobisz tak jak uwazasz. Pomysl jednak na spokojnie czy warto. Sa to auta w ktorych oryginalnosc sie liczy i bedzie liczyc coraz bardziej. Dopiero sie wkurzysz jak po latach pracy, PLN'ach i EUR wydanych na czesci, godzinach/dniach/tygodniach spedzonych w garazu okaze sie ze auto warte jest tyle ile graty z niego...

Kudeł 

Wysłany: 02-09-2010, 18:43   

Nie zniechęcaj się :D Nie widzę dokładnie tego tyłu bo zdjęcie jest mało wyraźne ale z tego co pamiętam to na zdjęciach z ogłoszenia był zamontowany stary zderzak na nowy tył z przyczyn mi niewiadomych - może nawet zrobił to ten koleś co sprzedawał a zderzak podebrał dla siebie. Jeśli tak to nie ma problemu z wyrzuceniem tego a założeniem oryginału. Nie każdego też stać na E24 w pięknym stanie bo to kosztuje a tak masz bazę i możesz sobie robić i cieszyć się posiadaniem i jazdą. Jak blacha jest ok i mechanicznie też to tył jest najmniejszy problemem, zresztą zdejmij zderzak i zrób zdjęcia jak to wygląda to każdy ci powie co tam siedzi pod tym. Może wcale nie masz całego tyłu przeszczepionego, zresztą byś chyba widział przy zakupie bo to prawie zawsze zostawia ślad. W każdym bądź razie zacznij od tego a może się okazać, że poprawi ci się humor :mrgreen:
E24 635CSI/84
E38 728/96
:piwko:

Rufus77 

Wysłany: 02-09-2010, 19:26   

mTconan napisał/a:
hhmmm troche mnie zmartwiliscie . Tak to ta z allegro. Patrzylem przedewszystkim na blachy czy dam rade ja zrobic i to zadecydowalo o zakupie oraz stan mechaniczny (z tym u mnie slabo). Szesc jest mechanicznie dosc w niezlym stanie duzo czesci pod maska jest nowych . Za takie pieniadze ciezko sie bylo spodziewac 100% oryginalu. Przeciez to tylko zderzak a nie cwiartka auta... Jesli kogos to razi to moge poprzestac na tym.... dziekuje Macias za rozkodowanie winu ,siedzenia mam zarowno z przodu jak i z tylu skorzane.

hej, mTconan , tak czytam o Twojej 6 ce i tak sobie myślę że powinienieś się cieszyć z tego co masz... bo masz... a to czy ona ma taką czy inną historię ... hmm to już co innnego. Nie ważne według mnie są te przeróbki, przeszczepy i inne. Ważne jest przede wszystkim to że ją masz i jest Twoja i nik Ci jej nie odbierze. Każdy z Nas chciałby mieć oryginała , serwisowanego , od dziadka, najlepiej 1- go właściciela i najlepiej trzymanego w garażu i nie bitego. Ale tak się nie da, po prostu z uwagi na upływ czasu tych aut, oczywiście takie są ale na ile stać na nie nasze portfele... Myślę że nie jest ważne czym jeździsz ani co kupiłeś, ważne jest to że masz... Ja na przykład jestem tu od niedawna i też szukam swoje 6 ki , o której marzę od dzieciństwa . Jak już ją znajdę i kupię to na bank będzie po jakiś przeróbkach , crash testach , modifikacjach itp itd. Ale będę jej właścicielem , dbał o nią i był z niej dumny. Pozwolę jej żyć a nie oddać na złomowisko. Powodzenia mTconan !!!! Bądź dumny ze swego auta , jest Twoje. Pozdr.
Ostatnio zmieniony przez Rufus77 02-09-2010, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  

chico 

Wysłany: 02-09-2010, 19:27   

no ale plastiku pod lampami brak Kudłaty , więc raczej dupcia przyczepiona z cs

Odpowiedz do tematu