forum E24
www.6.com.pl

Spotkania - Zloty 2009 "rodzinno krajoznawczye"

Kuba - 07-01-2009, 16:47

podoba mi się temat z górami, o którym pisze Gorg - i Tatry i wszystko podobne 8) Co prawda na czerwiec mamy termin, ale może się uda - w końcu od Policka mija 9 miechów :mrgreen:
miło wspominam Srebrną Górę i całą objazdówkę po okolicy włącznie z zabytkami :wink:

Macias - 07-01-2009, 17:39

...a ja na zlot proponuję Frombork, Elbląg, Malbork itp., a Saszę jako KaOwca. jest tam sporo do zobaczenia, kilka miejsc mam nawet upatrzonych :mrgreen: , a zawsze zlot nad morzem ogranicza się do zimnego z reguły we wrześniu policka :roll: . inną alteratywą są mazury, ale tam nie ma kogo wrobić w orgazminację zlotu :v: . góry są fajne ale były w ub. roku :v;
MIŁOSZ - 07-01-2009, 18:27

Ja co rok czekam na gory....... Moglbym nawet jakos podjec sie organizacji....
HELMUT - 07-01-2009, 18:36

Co ty piszesz Miłosz, przeca byliśmy w górach chyba że tak dawałeś ze nie pamiętasz, jechałeś w nocy z Gorgiem w bagażniku??????? :lol: :lol: :lol:
Marcin - 07-01-2009, 19:05

co do zlotu czerwcowego to ja tez jestem za południem polski 8)
góry dobrze na mnie wpływają może dlatego, że zawsze mam ochotę tam pojechać, a nie zawsze jest mi to dane :mrgreen: oczywiście muszę się w końcu spiąć i swojego gruza poskładać :roll:

Irko - 07-01-2009, 19:26

Macias napisał/a:
...a ja na zlot proponuję Frombork, Elbląg, Malbork itp., a Saszę jako KaOwca. jest tam sporo do zobaczenia, kilka miejsc mam nawet upatrzonych :mrgreen: , a zawsze zlot nad morzem ogranicza się do zimnego z reguły we wrześniu policka :roll: . inną alteratywą są mazury, ale tam nie ma kogo wrobić w orgazminację zlotu :v: . góry są fajne ale były w ub. roku :v;

Zgadzam sie, ale pierwszy zlocik jest u nas. Obiecaliscie.

Irko - 07-01-2009, 19:27

Do Malborka mam blisko
HELMUT - 07-01-2009, 19:35

Ja wogle to przepraszam za ot , trza by z tym zlotem nowy temat załozyć, bo namieszałem Gorgowi, władni zróbta coś
Gorg - 08-01-2009, 11:45
Temat postu: Zloty 2009 "rodzinno krajoznawczye"
przenosimy tu dyskusję na temat zlotów w tym roku (2009)
Ja jak zwykle jestem za górami...

Kuba - 08-01-2009, 13:50

ja też, napawają niezwykłą siłą życia i witalnością - Gorg wie bo mieszkał, a ja krawat wiem bo bywam 8) nie często niestety :wink:
mam tylko nadzieję, że uda nam się wstrzelić z terminem :idea:

MIŁOSZ - 08-01-2009, 15:33

Helmut - ja wiem ze tam gdzie bylismy w zeszlym roku teren byl nieco bardziej wyboisty niz w Poznaniu ale w sumie mowiac gory mam na mysli cos zupelnie innego....

Generalnie dla mnie najwazniejsze zeby zlot sie odbyl, co do miejsca jestem w miare elastyczny.

Camil - 08-01-2009, 15:40

Ja jestem co do miejsca elastyczny,choc wiadomo wolalbym centrum lub poludnie.
Pozdrawiam

chico - 08-01-2009, 16:23

ja w tym roku chocby skaly sraly bede, mam zamiar, najpozniej do czerwca ,zostac w koncu bezrobotnym, wiec ograniczen czasowo -lokalizacyjnych brak - poddam sie woli tej nielicznej decydujacej tzw. "wiekszosci" ;-)

:piwko:

tym razem zaopatrze sie w szoche ze wmocnionym nosem

Gorg - 08-01-2009, 16:47

Zakładam że letni zlot "główny" robimy taki rodzinny - uwzględniający potrzeby dzieciaków (których coraz więcej i więcej :) ) - dosyć krótkie trasy, dobra baza wypadowa z możliwie jak największą ilością atrakcji w pobliżu.

Spędziłem teraz parę godzin na sieci szukając fajnych miejsc. No pustynia normalnie.

Dolnośląskie jest fajne ponieważ zamków pałaców i innych tajemniczych obiektów jest tam najwięcej. No ale byliśmy tam już dwa razy.
Pomyślałem że może okolice Kazimierza Dolnego i Nałęczowa (warszawiacy mogą mieć dość, ale innym może się spodobać).
Mazury - fajnie się może pływa, ale jeździ to tak sobie...
Warmia - śladem zamków krzyżackich - może może...
Jura Krakowska - dla dużej części zlotowiczów "blisko"...
Uważam że ciekawe może być eksplorowanie okolic Żywca - był tam ktoś, zna te okolice?
Zakopane i okolica....?

Może ktoś w swojej okolicy widzi idealne miejsce.....................................

Myślę że warto wszystko wcześniej ustalić, aby była możliwość rezerwacji dobrej i przystępnej BAZY na dosyć dużą ilość osób.

Macias - 08-01-2009, 18:07

teraz jest wszystko w jednym miejscu :twisted:
MIŁOSZ - 08-01-2009, 18:53

Bylem z Zywcu raz, strasznie lalo, po drogach walalo sie bloto, kojarze ze byly straszne dziury, malo nie urwalem zawieszenia, a w ogole bylem w drodze na Chorwacje i w okolicach Zywca sie zgubilem tracac cos kolo 2 godzin.... ale tak pozatym to moze jest tam calkiem fajnie :)

Tatry to super pomysl, choc mysle, ze lepsze byly by okolice niz samo przeludnione zakopane. Kierunek generalnie uwazam za sluszny.

Martwie sie tylko zeby nie wyszlo, ze zrobimy zlot w zakopcu a pozniej 3 auta przyjada :?

Daniel - 08-01-2009, 21:00

Milosz niestrasz więcej wiary
Tymon - 08-01-2009, 22:28

Z Żywca polecam Międzybrodzie Bialskie, dokładniej górę Żar, jest tam ładnie tylko że jest to raj dla lotniarzy, dróg szczególnie ciekawych nie spotkałem.

Zakopane każdy zna, przereklamowane, mimo to piękne i przyciąga serca ludzi.

Można też zapodać Pieniny, spływ Dunajcem i te sprawy.

Adam - 09-01-2009, 07:45

Macias napisał/a:
...a ja na zlot proponuję Frombork, Elbląg, Malbork itp., a Saszę jako KaOwca.

Jestem za :idea:
Były mazury, góry, Czechy i znów góry, więc przydałoby się coś innego.

StarZcarZ - 09-01-2009, 13:33

Adam napisał/a:
Macias napisał/a:

Mozna polaczyc gory z Malborkiem :!: i wybrac sie do Szwajcarii Kaszubskiej.Dobre drogi, fajny klimat, Mati - jest tam duzo zakazanych uzywek! Szczegolnie takiej jednej do nosa.

Gorg - 09-01-2009, 14:02

Fakt - byłem na Kaszubach na urlopie i było spoko...
Malbork niedaleko...

Mati - 09-01-2009, 14:13

StarZcarZ napisał/a:
Adam napisał/a:
Macias napisał/a:

Mozna polaczyc gory z Malborkiem :!: i wybrac sie do Szwajcarii Kaszubskiej.Dobre drogi, fajny klimat, Mati - jest tam duzo zakazanych uzywek! Szczegolnie takiej jednej do nosa.

Aż taki hardy nie jestem :wink: :v; No, a jeżeli chodzi o temat przewodni to mi jest wszystko jedno i tak decyzja będzie na ostatnią chwilę bo ten okres zlotów rodzinnych jest dla mnie studenta lipny...

MIŁOSZ - 09-01-2009, 14:29

E tam, tez jestem studentem i daje rade 8)
Gorg - 09-01-2009, 14:53

Kaszuby:
http://www.wiezyca.gda.pl/index_pl.html

Macias - 09-01-2009, 15:17

wygląda trochę jak "wawrzkowizna" k/bełchatowa :lol:
MIŁOSZ - 09-01-2009, 16:00

A no wlasnie, nie mozemy juz nigdy powtorzyc najwiekszego niewypalu zlotu Maciasa... musimy mieszkac w miare w kupie a furki ladna grupa stac przed oknem.
bogumił - 09-01-2009, 16:08

http://www.karczmastarozyn.pl/

Moja skromna propozycja (tak aby był cały przekrój kraju) Dośc blisko jest fajne miasto-Wilno :!:

Macias - 09-01-2009, 16:13

MIŁOSZ napisał/a:
A no wlasnie, nie mozemy juz nigdy powtorzyc najwiekszego niewypalu zlotu Maciasa... musimy mieszkac w miare w kupie a furki ladna grupa stac przed oknem.

jak dla kogoś jest problem przejść 100 m od domku do domku, to faktycznie niewypał :v;

Gorg - 09-01-2009, 16:32

Poszukajcie trochę w sieci - może na coś trafimy...
Nocleg musi być przystępny cenowo.

Domki, ale blisko siebie:
http://www.obiektyturysty...redir/?id=9173/

Macias - 09-01-2009, 19:18

starożyn bardziej mi się podoba 8)
MIŁOSZ - 09-01-2009, 20:10

bogumił napisał/a:
http://www.karczmastarozyn.pl/

Moja skromna propozycja (tak aby był cały przekrój kraju) Dośc blisko jest fajne miasto-Wilno :!:

Rozumiem, ze chciales sie zglosic jako organizator?? 8)

U nas oprucz Krzysia bedzie juz rowniez calkiem swierzutka Marysia, troche dolujaca odleglosc, ale cos sie wymysli w razie W.

Sam Starozyn i pomysl wycieczki do wilna ciekawy, nie powiem......

bogumił - 09-01-2009, 20:47

Nie umiem organizować zlotów. :(

Przedstawiam ten starożyn bo byłem tam na chwilkę kilka lat temu i mi się podobało,chociaż nie noclegowałem. Teren jest cały ogrodzony,z placem zabaw ,stolikami na zewnątrz zadaszonymi. Zaraz za płotem wąski kanałek i jezioro, ok 50 m do śluzy Paniewo http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Aluza_Paniewo

Teren do zwiedzania może mniej atrakcyjny niż Kotlina ,ale parę miejsc na jednodniowe wycieczki jest.

Tylko widzę teraz że cena wyjsciowa noclegu nieco zaporowa,no i latem jest tam sporo ludzi stołujących się.

Kornaga - 10-01-2009, 10:50

A może jednak nudne mazury. Połączyć zlocik z czymś naprawdę godnym uwagi http://www.rajdy.v10.pl/R...2009,14736.html
MIŁOSZ - 10-01-2009, 12:22

Tam jade i na 100% piatka z campingiem mieszkac na odcinkach i osobiscie nie mam zamiaru laczyc tego rajdu ani ze zlotem ani niczym innym.

Wlasnie, miejsce zlotu to jedno a termin to drugie.....

Moze stali zlotowicze wywala odrazu terminy w ktorych na zlot przyjechac nie moga, zapewne idealnych terminow wyjdzie niewiele, i moze ulatwi to podjecie decyzji co do miejsca.

Ja nawpewno nie przyjade w maju ze wzgledow rodzinnych, napewno nie w trakcie Rajdu Polski, Rajdu Niemiec, ktorejkolwiek edycji Youngtimer Party.

Anka - 10-01-2009, 13:09

A co jeśli ja nie mam rodziny a moim jedynym kompanem jest mój ... pies?
Anka - 10-01-2009, 13:12

Kornaga, jak możesz mówic, ze moje ukochane Mazury są nudne???? :lup:

Ja tam mieszkam/mieszkałam... Tzn moja mama tam mieszka :twisted:

Macias - 10-01-2009, 13:13

to możesz przyjechać z psem 8)
Marek - 10-01-2009, 13:21

Kornaga napisał/a:
A może jednak nudne mazury.

:lol: i za to Cię Areczku m.in. uwielbiam !!!!! :lol:

Camil - 10-01-2009, 15:25

Leniuchy :lol: Ja postaram sie byc za wszelka cene.
Mati - 10-01-2009, 15:40

Camil napisał/a:
Leniuchy :lol: Ja postaram sie byc za wszelka cene.

To się nie staraj, a bądź ;)

stoker - 10-01-2009, 17:50

mazury to prawie mój region, co prawda nie mam doświadczenia w organizacji :v: , ale jeśli jakoś mogę pomóc to z chęcią .... :v:
Camil - 10-01-2009, 18:27

Ja tez chetnie jakos pomoge :D
Anka - 10-01-2009, 20:54

Stoker, możesz liczyc na moją pomoc. Może coś razem wymyślimy... :wink:
StarZcarZ - 10-01-2009, 23:37

Kaszebe strikes back :twisted: , co Wy na to? http://www.hotelzamek.com.pl/index.html

W okolicy jaskinie, groty, Wiezyca, eehm muzeum kolejarstwa.
Ceny w hotelu zamkowym nie porazaja. Fajnie byloby uzyskac pozwolenie na wjazd "krzyzackimi" wozami na dziedziniec :mrgreen:

Macias - 10-01-2009, 23:41

miejsce fajne, ale 240 za pokój 2 os (od osoby) do najtańszych nie należy :roll:
Anka - 10-01-2009, 23:51

Macias, pokój możesz wziąśc 4 osobowy i zapłacic tylko 100. A to już lepiej rokuje :)
HELMUT - 10-01-2009, 23:58

Zależy dla kogo lepiej rokuje, dla Maciasa czy trzech.....
kokos - 11-01-2009, 11:10

ja jeszcze nie jakos posiadacz 6 ale sie dolacze do dyskusji.

rzuccie okien na okolice Chojnic

www.swornegacie.pl - bez uwag do nazwy wiochy, ja juz sie pol zycia nasmialem z tego ale okolica jest przyjemna :)
lub
www.charzykowy.pl

No chyba ze interesuje was polwysep helski to cos podpowiem bo moim rodzinnym miastem jest Wladyslawowo :)

Pozdrawiam
Bartek

StarZcarZ - 11-01-2009, 11:53

kokos napisał/a:

lub
www.charzykowy.pl

ale tam z alkoholizmu lecza :roll: :lol:

chico - 11-01-2009, 17:32

StarZcarZ napisał/a:
kokos napisał/a:

lub
www.charzykowy.pl

ja tam bylem w domku kiedys i mam zupelnie odmienne wspomnienia

kokos - 12-01-2009, 07:45

chico napisał/a:
StarZcarZ napisał/a:
kokos napisał/a:

lub
www.charzykowy.pl

ja tam bylem w domku kiedys i mam zupelnie odmienne wspomnienia

z alkoholizmu to moga leczyc jak bedzie powod i chec :)
a ja u siebie ani powodu ani checi na eczenie nie mam :P nie wiem jak reszta. okolica raczej relaksacyjna, do ogladania za duzo nie ma, ewentualnie w chojnicach....

Gorg - 14-01-2009, 15:20

Przeglądam ten internet i co powiecie na okolice Sandomierza? Samo miasto bardzo urokliwe, okolice także - góry Świętokrzyskie blisko...
Podoba mi się...

Camil - 14-01-2009, 15:35

Pomysl dobry :)
MIŁOSZ - 14-01-2009, 15:49

Gorg napisał/a:
Przeglądam ten internet i co powiecie na okolice Sandomierza? Samo miasto bardzo urokliwe, okolice także - góry Świętokrzyskie blisko...
Podoba mi się...

Bylem kiedys raz, oceniam bardzo pozytywnie.

bogumił - 14-01-2009, 18:43

Mi też odpowiada.
Macias - 14-01-2009, 19:17

ja tez tam kiedyś byłem (a konkretnie w kazimierzu), ale niewiele pamiętam :mrgreen: , jest tam jednak fajny późnogierkoski duży ośrodek, który na pewno nas wszystkich pomieści. a na przeciwko jest gospodarstwo agroturystyczne dla chcących obcować bliżej z naturą :lol: , no i jest jeszcze rynek pełny ogródków i fajnej atmosfery :piwko:
Camil - 14-01-2009, 19:52

Czyli szukamy czegos tam?
stoker - 14-01-2009, 21:20

jeśli chodzi o Malbork i okolice...
szukam czegoś ale ciężko, uruchomiłem kontakty zobaczymy co i jak,
jest blisko opuszczony pas lotniska w Ornecie wiec 1/4 mili tez mozna by było zorganizować,

Kudeł - 15-01-2009, 02:16

Jeżeli chodzi o góry to może Beskid Niski? Byłem parę lat temu dwa tygodnie w Nieznajowej, lataliśmy na rowerach po górach i wspominam to bardzo, bardzo dobrze. Ludzi jak na lekarstwo, blisko do granicy :piwko: można zajrzeć do Jasła i jak ktoś lubi pozwiedzać to jest trochę zabytkowych drewnianych kościołów, stare cmentarze Łemkowskie i wioski, teren malowniczy trochę zaczarowany. Czas tam płynie inaczej a cywilizacja jeszcze go nie zepsuła. Oscypki takie, że palce lizać - lepszych w życiu nie jadłem! Jest sporo schronisk z wyżywieniem, parę gospodarstw agroturystycznych. Niestety nie wszędzie da się wjechać 6 ale główne drogi są bardzo przyzwoite. A ceny są śmiesznie małe z tego co pamiętam bo jak pierwszy raz jadłem obiad w leśniczówce to pytałem się laski czy czasem się nie pomyliła :D Ja mieszkałem w chatce studenckiej Politechniki Warszawskiej ale tego rozwiązania nie polecam osobom z dziećmi bo tam oprócz dachu to nie ma nic, woda w studni, światło ze świeczki, a żeby coś ugotować to trzeba napalić w kuchni tylko wcześniej trzeba sobie narąbać drzewa :mrgreen: A i śpi się na podłodze. Zerknijcie może się spodoba bo ja do tej pory jestem zauroczony tym miejscem.
Gorg - 15-01-2009, 11:53

Zajawiłem się na ten Sandomierz więc przedstawiam propozycje:

Jako baza ten pałacyk. Nocleg kosztuje w grupach zorganizowanych: 40-45 zł od osoby.

http://www.hotel-palac.pl/html/second.htm

Przejżyjcie ich stronę, szczególnie tą z opracowanymi już trasami:

http://www.hotel-palac.pl/html/atrakcje.htm

Uważam że niezła baza i do obejrzenia w okolicy niemało....
Tutaj co nieco o ziemi sandomierskiej:

http://www.podroze.pl/wyp...sandomierska,86

Kilka zabytków do zobaczenia :)

http://www.portalturystyc...asy=17&strona=1

Miejsc do zwiedzania to tam jest na 2-3 zloty :lol:

MIŁOSZ - 15-01-2009, 12:09

Mi sie bardzo podoba i jestem zdecydowanie za, tylko kto podjal by sie organizacji??
Gorg - 15-01-2009, 12:17

W Sandomierzu- JA :)
Dzwoniłem do tego hotelu. Miejsce na ok. 30 osób trzeba zarezerwować jakieś 3 miesiące wcześniej. Bardzo często w weekendy mają wesela, więc trzeba się wstrzelić w weekend bez wesela, lub zajmiemy cały budynek obok pałacu (36 miejsc) jeśli wcześniej to zaklepiemy.

Łyżwa - 15-01-2009, 22:14

Gorg napisał/a:
lub zajmiemy cały budynek obok pałacu (36 miejsc) jeśli wcześniej to zaklepiemy.

Czy to znaczy że przy odrobinie szczęścia będziemy mieli i zlot i wesele? :twisted:

Anka - 16-01-2009, 02:44

Proponuję aby zarezerwowac to miejsce a nad weselem pomyśli się na miejscu :)
kacperty - 18-01-2009, 09:36

Sandomierz to super pomysl... Zawsze chcialem zobaczyc te okolice, ale nigdy nie bylo okazji... 3 razy Tak :-)
Adam - 18-01-2009, 16:12

Też jestem za Sandomierzem.
HELMUT - 18-01-2009, 16:15

za
Rafal - 18-01-2009, 19:46

Za
Macias - 18-01-2009, 19:54

no jak już bardzo chcecie to niech bydzie :mrgreen:
Marcin - 18-01-2009, 20:36

żeby nie było to ja tez jestem jak najbardziej za Sandomierzem 8)
MIŁOSZ - 18-01-2009, 20:56

No tos sie Gorgu chyba znow obciazyl :)

Teraz zostaje kwestia terminu 8)

Helmut przyjezdzacie busem czy 6 ??

HELMUT - 18-01-2009, 22:32

No 6 oczywiście, nie raz już pisałem, że mam 5 osobową :wink:
bogumił - 19-01-2009, 09:11

A może by tak zahaczyć o tor Kielce? Wiem,wiem - to zlot rodzinny,ale parę godzin na torze nikomu nie zaszkodzi :v:
Camil - 19-01-2009, 09:50

Popieram pomysl bogumila
HELMUT - 19-01-2009, 10:27

Tylko trza by go najpierw wyremontować :wink:
kinior - 19-01-2009, 11:00

widzimy sie w Sandomierzu w kazdym razie, ale sie kolega Bogumil rozbrykal :v; :piwko:
Anka - 19-01-2009, 12:19

Ja, jak tylko będę miała czym przyczłapać to jestem za :D
MIŁOSZ - 19-01-2009, 12:26

HELMUT napisał/a:
Tylko trza by go najpierw wyremontować :wink:

Ta dolna czesc i karting wenwatrz sa juz chyba OK, zorientuje sie czy jest jaka mozliwosc wynajecia toru i za jaka kwote.

W zimie przed remontem dawalo sie to zalatwic, w czerwcu moze byc znacznie gorzej.

Camil - 19-01-2009, 13:01

Anka napisał/a:
Ja, jak tylko będę miała czym przyczłapać to jestem za :D

Moze 6? A jak nie to jakis klubowicz Cie zabierze :D

Anka - 19-01-2009, 13:19

Camil, moje dwie 6 jak na dzień dzisiejszy nie są wogóle na chodzie. A w czerwcu jednej już nie będzie a druga będzie u blacharza. Niestety...
Ale coś się pomyśli i nawet jakbym miała przyjechać stopem to dam radę :)