| |
forum E24 www.6.com.pl |
 |
Forum użytkowników i miłośników - OMEGA 2,5D-koniecznie przeczytać
Goblin - 19-12-2007, 19:56 Temat postu: OMEGA 2,5D-koniecznie przeczytać http://archi.inos.int.pl/db/item286148416_1.html
eM - 19-12-2007, 20:18
szczerość znerwicowanego polaka
MAJSU_WuWuA - 19-12-2007, 20:52
Kierownica w Javie robiona odrazu widać profeskę
Kokolino - 19-12-2007, 21:34
i to sie nazywa szczery sprzedajacy
Grigorij - 19-12-2007, 21:51
I dlatego nigdy nie kupię klekota
A juz na pewno nie TDS'a zaadptowanego pod maskę Opla
Przy wybieraniu auta pod lawete ogladałem dwa TDS'y i mogłyby mieć ten sam opis...
Łukasz - 20-12-2007, 09:57
mój dory znajomy tez kiedys miał omege 2,5 tds i nie za miło wspomina to auto
no bo dał za nią 20tys a sprzedał za 6 tyś jeździł 2 lata fakt zrobił nią ze 100000km w ciągu tego czasu wyszła bokiem przeszłość omegi to znaczy okazało sie ze była po dachowaniu i szpachel zaczeła pękać na słupkach , zaczeła robić 4 ślady i dyfer walił strasznie przy prędkości 80km/h nie wspomne o takich detalach jak zepsuta stacyjka czy pourywane klamki - ogulnie samochód masakra nawet jak czytałem opis myślałem ze to ta ale on miał sedana i zielonego , ciekawe czy jeszcze śmiga gdzies czy skasowany ?
Marek - 20-12-2007, 15:33
poszedł chłoppo bandzie - widać musiał ten opel wiele razy zawieść w potrzebie ...
dominik jozefow - 26-12-2007, 17:00
fakt, facet dał czadu w opisie, znam parę osób, które miały/mają tds'a w omedze i narzekają. zawsze mnie to dziwiło, dlaczego jest inaczej z tymi silnikami w BMW. oczywiście, też słyszałem niepochlebne opinie o tds'ach w beemkach ale jednak nie tyle co w oplach. wiele z tego bierze się stąd, że silniki te mają faktyczny przebieg co najmniej dwa razy taki jak pokazuje licznik a później były "molestowane" przez właścicieli, którzy myślą, że maja 2.5 litra w benzynie pod stopą, które w dodatku karmi się olejem z lidla albo biedronki.
mam e34 z silnikiem z e39, tds'a, z przebiegiem wg. mojego mechanika ok.200tys., od początku na dobrym oleju, regularnie zmienianym, filtrach itp., nie pałowanym na zimno, itd. 12-13 pali wtedy kiedy robi trasy po 1km-2km w zimie. normalne spalanie miejskie to 8-9l, trasa od 6.5-do 11l, zależnie od stylu jazdy. mój poprzedni silnik padł bo miał zrobione ok.pół mlna km, w dodatku ktoś kto go remontował nie miał pojęcia co robi. reasumując tdsy to naprawdę dobre silniki, dynamiczne i oszczędne. (jak na konstrukcję chyba z piętnastoletnią!). nigdy nie dorównają kulturze pracy czy np. radości z odsłuchu sześciocylindrowej benzynie ale nie po to zostały zrobione. ok, sorry, przynudziłem trochę ale to było silniejsze ode mnie, już się ulatniam.
|
|